Opdatering Juli 2021

Så gik der lige 4 måneder uden jeg fik skrevet noget nyt… så der er nyheder på mange fronter. Nyt grej, arrangementer som blev aflyst andre jeg har været til. Nye bøger osv.

Kvartermesteren.dk

Jeg har startet mit gamle firma igen, denne gang med fokus på grej til reenactment. Hvad der sker på den front, kan man se på www.kvartermesteren.dk, men det har haft den direkte fordel at jeg nu har værktøj til at lave ting i læder selv.

Og jeg arbejder på at kunne producere hørskjorter, måde i middelaldersnit og nogle der er til dansk 1864.

Grej

På grejfronten er der sket lidt forskelliget.
I efteråret anskaffede jeg et “dansk” Miniégevær og en Sulh musket.
Musketten har jeg så solgt til en af vores unge i 15th Wisconsin. Den gøre mere nytte i hans hænder, end at stå og samle støv i min stue.

Miniegeværet (et Fransk M/1822) er faktisk ganske passende til acw, da 15th Wis faktisk var bevæbnet med franske “riffelmusketter” i en del af deres tjenestetid. Om det så er M/1822 eller M/1840 er dog uvist. Men helt forkert er det ikke.

Via kvartermesteren har fået et nyt bælte så jeg kan bruge min commandersergentsabel, delene jeg manglede til at lave en ny skede dertil, en ny skede til min bajonet og til min sabel M/1838.
Og så har jeg selv syet et hylster til min kikkert.

Bøger

For nyligt udkom del 2 af Karsten Skjold Petersens “Kongens klæder”
Jeg har indrømmet ikke fået læst de 2 bind fra enden til anden endnu… men det skal gøres i min sommerferie.

Og så fik jeg fornyeligt forskud på min arv. Min fars samling af udgivelser fra Våbenhistorisk selvskab. Alt hvad han har modtaget siden 1982. Så også der er der ret meget nyet læsestof til ferien.

Planer for i år

Marchtur med 15th Wis, blev ikke til noget.
Dvs de andre har været ude og gå sammen og jeg har taget et par ture i min danske grej. Sidste tur var 19½km, med 20kg oppakning.

Historiske dage blev aflyst.

Det samme gjorde Kampen om Als.
3 af os vægte dog at tage ned på historiecenteret og lave noget formidling. Det var hyggeligt, men vi konstaterede at vi skal være 5+ for det rigtigt giver mening.

Jeg fik dog testet mit miniegevær og det virker. Og så fik jeg testet til papirs patroner jeg fik hjem fra USA. Mere om dem i et senere indlæg.

Og når ja, så fik vi indviet Centerets nye latriner.

I midt juni var jeg en tur på Sjælland og deltog i et hyggeligt ACW træningsevent.

Jeg havde lokket Jacob Kronby Schulze som er forperson i Landsforeningen Bifrost til at kigge forbi. Han blev iklædt og deltog i vores øvelse af eksercits m.m.
Lød til han havde en god dag og fik vist Bifrostflaget.

Og jeg skal forhåbentligt deltage i vores primære event i september.

Nyt arbejde/Studie

I slut juni blev jeg færdigt med grundforløb 2 på SOSUNord. Og siden da har jeg været i praktik på et plejehjem her i Aalborg. Det er jeg rigtigt glad for.

Jeg elsker at grave i kilder og reglementer, men når vi snakker et 37timers arbejde, der skal jeg altså have noget hvor jeg arbejder med mennesker. SOSUarbejde er lavstatus, dårligt betalt og et enormt stort spring fra et universitetsstudie af historie…

Men jeg føler at jeg har fundet min rette hylde.

Planer for sommeren

Jeg har 3 ugers ferie. Jeg skal i sommerhus nogle dage med min mor og med Sigrid, men det er også det eneste der er planlagt. Så jeg skal læse en masse og så får jeg forhåbentligt skrevet lidt flere tekster til denne hjemmeside… jeg har nok ideer og kladder liggende.

Leave a Reply