Opdatering om mine acw uniformer

For et par år siden købte jeg en bunke sysæt fra det amerikanske firma Wambaugh, White & Company.

Man modtager dem med alle dele klippet ud, med den nødvendige tråd, voks, knapper og en grunddig syguide. (til at sy i hånden)
Hvilket reelt er sådan som uniformerne også blev produceret den gang.
Af lokale kvinder… som købte sysæt af arsenalet, syede dem sammen der hjemme og solgte dem retur til arsenalet med fortjeneste.

Og hvordan er det så lige gået med at få de sæt syet i løbet af de lidt over 2 år der er gået?
Og så har jeg også fået en nye forage cap hjem sammen med en ny haversack.

Teltflage
Teltflagen fik jeg ret hurtigt syet, da det kun var de 23 huller som skulle syes. Selve teltflagen blev maskiensyet af dem. Lige som det er et af de få produkter hvor maskine blev brugt historisk.

Federal Issue shirt
Skjorten blev håndsyet før vi flyttede til Brøndby. Det er den model skjorte som førderale soldater fik udleveret i mange millioner. Den blev kun produceret i en størrelse og er i en blanding af uld og bomuld. Så den har folk set mig bruge til både reenactment og rollespil.

Feltflaske sæt
Dette sæt inkluderede en ny prop, i en snor, ny rem, med stempel der viser producenten og nyt uld. Som så er sat på en af de feltflasker jeg har fået hjem fra Pakistan til kvartermesteren.dk
Dette gør at den i højere grad nu ligner en feltflaske udleveret fra Cincinnati arsenalet. (som udleverede til 15th Wisconsin)

Sackcoat
Efter jeg flyttede til Brøndby gik jeg i stå med mine syprojektet. Men for nyligt fik jeg min mor til at hjælpe mig med projektet, ved at hun syede de store dele på maskine, og så har jeg håndsyet en masse af de synlige sting. Knaphullerne, lommen, alle kanter m.m.

Farven er noget “skæv” på det billede.
Og ja, nogle ikke så synlige sting er også lavet i hånden. De røde prikker viser i øvrigt størrelsen.

Det er et eksempel på sack coats udleveret via Schuylkill arsenalet. Konkret er de kendte for at købe stof på det civile marked til foret. Så det var i forskellige farverige mønstre.

Tilbageværende sæt – Næste projekt er et par nye bukser. Igen en model fra Schuylkill arsenalet. Og så har jeg også en civil skjorte og et par udleveret underbukser som mangler at blive syet sammen.

Forage cap og Haversack – Jeg fik for 1½ år siden en ny forage cap hjem fra USA produceret af Conor Timoney. Han har specialiseret sig i at producere diverse modeller af foragecaps og haversacks. Den forage cap blev desværre væk for 1 år siden, så nu har jeg fået en ny hjem sammen med en haversack.

Her er den sammen med billeder af 3 soldater fra 15th Wisconsin.
Den har en ret stor skygge.

Haversacken er baseret på et eksemplar som “Wisconsin Historical society” i Oshkosh, WIS, ligger inde med og er et ret typisk eksempel på haversacks produceret i de vestlige stater. Læg mærke til hvor meget større den er end min slidte pakistanske version. Jeg kan langt bedre se at soldaterne kunne have mad til 3+ dage deri.

Leave a Reply