Tilladelse til Blankvåben – Del 2

For ca. en måned siden omtalte jeg, at politiet har fået et nyt system til at håndtere ansøgninger om våbentilladelse.
Som jeg forudså, så ville de 3 tilladelser jeg søgte på det tidspunkt give problemer.

Jeg modtog dem i min eboks i formiddags og på alle 3 tilladelser står det Type “blankvåben/sabel”, Fabrikat/Model UKENDT, og de to sidste bokse er tomme.

Alle andre oplysninger er identiske, på nær journal nummeret…

Problemet er at tilladelserne jo er specifikke til bestemte våben.

  • Den første tilladelse er søgt til en sabel med en bladlængde på 63 cm (infanterisabel M/1834 og M/1838)
  • Den næste med en bladlængde på 78 cm (Commandersergentsabel M/1854)
  • Og den sidste til sabel med bladlængde på 81 cm (Officerssabel M/1858)

Disse længder er registreret i politiets system, men står ikke på tilladelsen.
Når jeg skal til et arrangement skal jeg jo medbringe den korrekte tilladelse til den sabel jeg har med. Men der er intet på selve tilladelsen der fortæller mig hvilket tilladelse der høre til hvilket sabel. Så det gør det lidt svært.

Jeg ringede først til våbenkontoret, men der var lang kø, så nu har jeg sendt dem en mail og bedt om at få af vide hvilket journal nummer der høre til hvilket bladlængde.

Man kan selvfølgeligt sige at jeg bare skal medbringe alle mine tilladelser, men da jeg ikke har en mobiltelefon på mig når jeg er til arrangementer og jeg i øvrigt ikke skal forvente at den holder strøm hen over en forlænget weekend, så bliver jeg nød til at medbringe dem på papir og der vil jeg gerne undgå at skulle medbringe 5 stykker papir. (+ medlemsbevis på papir og mit pas, da jeg ikke har kørekort)

Så har jeg endnu en gang opfordret dem til at ensrette selve tilladelsen og ansøgning systemet så de oplysninger man indtaster rent faktisk fremgår af tilladelsen.(bladlængde) og hvad der står på tilladelsen (Fabrikat/model) rent faktisk har et tekstfelt i ansøgningen som man kan udfylde.

Og ja, få fjernet de vilkår der ikke længere er korrekte. F.eks står der at når tilladelsen udløbet skal jeg sende den retur til politiet. Hvordan er det lige jeg skal sende en mail i min eboks retur?

Så vi har en situation hvor jeg som borgere skal vurdere hvilket af 6 regler (som står på min tilladelse) jeg skal følge og hvilket jeg skal ignorerer.
At våbnet skal opbevares forsvarligt er vel gyldigt?
Og at jeg skal kontakte politiet hvis jeg mister våbnet er vel også gyldigt?
Men at jeg skal kontakte politiet hvis min tilladelse bliver væk, er ikke længere gyldigt… Så hvorfor hulen står det på tilladelsen?

At jeg modtog tilladelserne i dag var i øvrigt god timing, da jeg i forgårs fik hammerslag på en infanterisabel Model 1834.
Disse blev brugt i stor grad af forstærkningsmandskabet i 1864 og der er flere fotografier af 3.regiment hvor en ret stor procentdel af soldaterne har dem.

Leave a Reply