Blankvåbentiladelse – opdatering

I mit sidste indlæg tilbage i slut april skrev jeg lidt om politiets nye måde at håndtere tilladelser til at erhverve, besidde, bære og anvende blankvåben.
Men jeg havde 3 spørgsmål og dem har jeg faktisk for noget siden fået svar på.

 • Spørgsmål 1: Skal jeg søge ny tilladelse hvis jeg flytter?
 • Svar: Nej, den samme praksis gælder som tidligere. Så ændring af opbevaringsadressen skal kun anmeldes, hvis den ikke længere er folkeregisteradressen.
 • Spørgsmål 2: Må jeg bruge denne tilladelse til at medbringe og bære blankvåben i forbindelse med formidlig( fordrag)?
  Svar: Det vil være en vurdering vi umiddelbart ikke kan foretage og det vil være op til medlemmerne af foreningen selv at vurdere om foredrag mv. er dækket
  af bekendtgørelsen § 4, stk. 1. (se nedenunder)

 • Spørgsmål 3: Hvis jeg printer min tilladelse og mister den, skal jeg så kontakte politiet.
  Svar: Nej.

  Til spørgsmål 2 høre dette stykke lovtekst.

“§ 4. Tilladelser til de knive og blankvåben m.v., der er omfattet af lov om knive og blankvåben m.v. § 2, stk. 1, nr. 1, kan gives til foreninger, der udøver sports eller fritidsaktiviteter, eller til aktive medlemmer af sådanne foreninger til anerkendelsesværdige formål i foreningens regi, herunder offentlig optræden, hvor våbnet indgår som rekvisit, som del af et kostume eller lignende”

Så når man som forening f.eks skriver formålsparagraf, så kan det være en ide at få dette dækket ved at have foredrag med som en af de måder man kan alve folkeoplysning.

Leave a Reply