Omtale af Bog – “Ten years in the ranks, U.S.Army”

Bogen er skrevet af August Meyers i 1914.

Han lod sig hverve til den regulære hær i 1854 som 12årig.
I den første del af bogen er om hans første tjeneste tid, og rejsen vestpå. Hvor han gør tjeneste som musiker på prærien. Her er det hårdt vintervejr som den største udfordring og almindelige uheld og sygdom som koster soldater livet.

I sommeren 1860 melder han sig igen til endnu 5 år i hæren og under borgerkrigen deltager han som soldat i 2nd US Infantry. På trods af sin meget unge alder bliver han sergent og i efteråret 62 bliver han flyttet fra en position som 3rd sergeant til jobbet som “brigade commissary sergeant. Han er på dette tidspunkt lige fyldt 21 år. I sommeren 1864 bliver han så ordnance sergeant.

Igennem bogen har han en masse observationer om daglige rutiner, deres udrustning m.m Han kommer også med en del om de indianere han møder og deres sprog.
Og under borgerkrigen først om hans oplevelse af deres kampe, senere om de to andre “jobs” han har.

Det er en bog der bestemt er værd at læse.

Den kan findes her:
http://www.gutenberg.org/files/45949/45949-h/45949-h.htm

Leave a Reply