Opdatering 28.november 2018

Og endnu en gang er der gået lang tid uden nogen opdateringer. Det vil jeg over det næste stykke tid forsøge at gøre noget ved.

Hjemmesiden

Jeg har tilføjet en underside om den danske 1864 uniform og udrustning.
Målet er på sigt at det er en oversigt over både den skriftlige beskrivelse, billeder af originale genstande og rekonstruktioner. Og hvor det er relevant en guide til hvordan man laver dem selv. Der er pt. lidt materiale om bla. “livgehæng” og brødposen.

Historiske Dage (ACW)

Det er åbenbart ved at være tradition at jeg skal blive forhindret i at deltage. Sidste år blev jeg syg. I år kom jeg til skade fredag morgen med min ene ankel, da jeg var på vej til århus. (jeg var i praktik i en butik der og planen var at forsætte til københavn når jeg fik fri)

Vi prøver igen i 2019… og håber at 3.gang er lykkens gang.

Krigshistorisk festival i Rødovre (ACW)

Deltog som nord stats soldat med Blue&Gray. Et godt arrangement, der dog blev ramt af afbrændings forbuddet. Ved at få publikum med til at råbe “BANG” fik vi dog lavet et underholdende show…

Sjovt at snakke med folk fra så mange forskellige grupper. Det er generelt de samme udfordringer forskellige grupper har.

  • Det er nogle få folk der trækker læsset.
  • Udfordringer med opbevaring af udstyr.
  • Udfordringer med våbentilladelser (specielt for folk i Denmark øst)Vi håber på bedre vejr næste år… så vi kan få lov at skyde.

Kampen om Als (Dansk)

Jeg synes at det var rigtigt god i år.
Godt vejr, strukturen med parade sidst på eftermiddagen fredag, åben i lejren lørdag og så slag tidligt om morgenen fungerede rigtigt godt.

Da vores Commandersergent blev syg, endte jeg med at overtage kommandoen om natten.
Det gik vist ok?
Jeg rodede et par gange lidt rundt i mine ordre og så savnede jeg at have en metalfløjte at blæse i før jeg giver en ordre. (som vi har i rollespilsenheden, Niende Stirland)
Det var første gang jeg har prøvet at føre kommando til et “slag” hvor der bruges sortkrudt.
Til natslaget var der vindstille. Så efter lidt skydning lå krudtrøgen så tæt at vi på 60-70m afstand ikke en gang kunne se fjendens mundings glimt.

Regiment tal (Dansk)

Til Kampen om Als plejer vi at repræsentere 3.regiment. Da den danske 1864 uniform jo havde regiment numre på skulderne på uniformen, besluttede jeg tilbage i august, at jeg ville finde ud af hvordan vi fik produceret disse tal. Den process vil der komme et indlæg om på et senere tidspunkt. Men som det kan ses på billedet her under, så er det lykkedes.

På hjemmefronten

Her er der sket en del. Den 3.november blev jeg “gift”. Dvs vi holde en fest for alle vores rollespils nørdvenner og der står på facebook at vi er gift, men den juridiske del må vente til senere.

Den 1.Februar 2019 overtaget vi et hus. (Som Astrids far har købt)
Huset er fra 1867

Leave a Reply