Commandersergent Carl Johan Conrad Daniel

På Rosenstands maleri af forpostfægtningen ser vi som før omtalt en commandersergent. Rosenstand selv var en del af 20.regiments 3.kompagni og det er kompagniets commandersergent som ses på fotografiet nedenfor til venstre.

Han hed Carl Johan Conrad Daniel og blev født den 11.september 1827 i København.
Fra hans strampapir kan vi læse at han den 6.juli 1838 startede som hornblæser hos 1. Jyske infanteriregiment. (I 1842 omdøbt til 7. Linie Infanteribataillon)
Der var han endnu ikke fyldt 11år, noget der var ret normalt for drenge der havde tænkt sig en karriere i hæren.

Den 20.april 1842 bliver han corporal og tilgår 3.bataljon den 1.juli samme år. På dette tidspunkt er han endnu ikke fyldt 15 år.

I 1843 bliver han kompagnilære i svømning og gymnastik. Og den 9.august 1845, kort før hans 18årigs fødselsdag, forfremmes han til Foureer. Det vi i dag kalder for forsyner.

Under 3års krigen er han involveret i en lang række træfninger igennem hele krigen og den 3.august 1850 bliver han så Commandersergent.
Det er ca. en måned før han fylder 23 år.
Det virker for os som utroligt ungt, men han har været soldat 12 år og underofficer i de 8. Så der er tale om en ung mand med masser af både fredstids- og kamp-erfaring.

Den 1.marts samme år blev han i Vor Frelsers Kirke i Horsens gift med Ane Cathrine Petersen. De fik 6 børn.

6.Oktober 1860 blev han dannebrogsmand og da fotografiet er taget i 1860, er det jo nok denne lejlighed som skal mindes.

I forbindelse med 8.brigades modangreb den 18.april blev han såret og dør samme dag under transport til lazarettet.

Der er uenighed om hvorvidt han er begravet på Flensborg gamle kirkegård eller på Sønderborg kirkegård.

Leave a Reply